Zelene mahune
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Mahune:
1 kilogram
Crveni luk:
1 komad
Maslac:
40 grama
Voda:
125 mililitara
Peršun:
1 kašika
Biber:
Po želji
Sol:
Po želji
Instrukcije
Dodajte maslo u veću tavu i zagrijte na srednjoj temperaturi.
Stavite luk i propržite ga dok ne požuti a zatim dodajte mahune pa kratko pirjajte.
Dodajte vodu i začinite sa soli i biberom.
Pred kraj kuhanja pospite sa nasjeckanim peršinom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.