Zeljanica
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Jufke: 
5 komada
Špinat: 
600 grama
Pavlaka: 
250 mililitara
Mladi sir: 
250 grama
Jaja: 
4 komada
Sol: 
Po želji
Maslo: 
Po želji
Instrukcije
- U većoj posudi pomiješajte nasjeckan špinat sa pavlakom, sirom, jajima i soli. 
- Razvucite jufke na brašnjavoj površini i prekrijte sa redovima smjese špinata tako da jufke možete rolati. 
- Urolajte jufke i složite u kovrte u podmazanu posudu za pečenje. 
- Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30-40 minuta ili dok pita ne bude pečena. 
- Izvadite pitu iz pećnice, polijte sa rastopljenim maslom, pa zatim poslužite. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.