- U jednu posudu sjediniti 1/2 kg brašna, 1 kašikicu soli i 3 kašike ulja.
- Uz postepeno dodavanje mlake vode mijesiti tijesto i kada se dobije glatka, polutvrda cjelina, podijeliti ga na dva dijela.
- Oba dijela oblikovati u dvije lopte i ostaviti 30 minuta da odstoji.
- Nakon što odstoji, tijesto malo razviti oklagijom, premazati jufke uljem, preklopiti ih (jednu polovinu preko druge) i ostaviti još 20 minuta.
- U međuvremenu napraviti fil.
- Sjediniti 500 gr svježeg sira, 500 gr očišćenog, isjeckanog špinata, 1 jaje, 2 kašike pavlake i sol, pa sve izmiješati.
- Jufke prstima razvući što je moguće tanje, posuti ih napravljenim filom i urolati.
- U pleh premazan uljem staviti urolane jufke i peći 40 minuta na 200°C.
- Izmiješati 3 kašike mlijeka i 2 kašike kajmaka, zagrijati, pa ovom smjesom preliti ispečenu pitu.
- Ponovo je vratiti u rernu i peći još 5 minuta.
- Pitu izrezati i poslužiti toplu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!