Zeljanica

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Zeljanica

Sastojci

Jufke:
5 komada
Špinat:
600 grama
Pavlaka:
250 mililitara
Mladi sir:
250 grama
Jaja:
4 komada
Sol:
Po želji
Maslo:
Po želji

Instrukcije

  1. U većoj posudi pomiješajte nasjeckan špinat sa pavlakom, sirom, jajima i soli.

  2. Razvucite jufke na brašnjavoj površini i prekrijte sa redovima smjese špinata tako da jufke možete rolati.

  3. Urolajte jufke i složite u kovrte u podmazanu posudu za pečenje.

  4. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30-40 minuta ili dok pita ne bude pečena.

  5. Izvadite pitu iz pećnice, polijte sa rastopljenim maslom, pa zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.