Zobene pahuljice sa kupinama i pavlakom, prelivene medom
Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Zob: 
2 šolje
Zobene pahuljice: 
3 šolje
Voda: 
2 šolje
Sol: 
1 prstohvat
Bjelanjak: 
1 šolja
Smeđi šećer: 
1 kašika
Cimet: 
1 kašičica
Kupine: 
1 šolja
Pavlaka: 
4 kašike
Med: 
2 kašike
Instrukcije
- Stavite zob, zobene pahuljice, vodu i so da provrije u šerpi na jakoj vatri. Kuhajte dok ne postane gusto, oko 3-5 minuta. 
- Dodajte smeđi šećer, cimet i bjelanjke. Odmah promiješajte da izbjegnete grudanje bjelanjaka. Bjelanjci bi trebali da se glatko sjedine sa zobenom kašom, čineći smjesu malo gušćom. 
- Podjelite zobenu kašu u dva tanjira i poslužite sa kupinama, pavlakom i medom. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.