Svima nam je poznato da moramo piti vodu da bismo održali naše zdravlje, jer nam ona, između ostalog, pomaže da održimo čistoću i hidrataciju kože. Ponekad može biti teško i dosadno piti preporučenih 8 čaša vode dnevno, pa njen okus možete poboljšati dodavanjem nekih vrsta voća ili povrća.

Grejp

Da li ste ikada u vodu stavljali grejp?Ako se pokušavate riješiti suvišnih kilograma pokušajte dodavanjem grejpa u vodu, jer ovaj agrum je niskokaloričan i bogatr kiselinama. Osim toga, grejp je bogat fitonutrijentima kao što su likopen, beta karoten, antioksidansi, te vitamini A i C.

Grožđe

Grožđe je, također, bogato antioksidansima kao što su flavonoidi i rezveratrol. Zamrznite grožđe u kockicama za led I samo ih dodajte u vodu

Limun

Jedna od najpopularnijih vrsta voća koja se dodaje u vodu je limun..Niskokaloričan je, pa će vam pomoći da se riješite I suvišnih kilograma. Stavite nekoliko kriški limun au vodu I uživajte u osvježavajućem napitku bez šećera i nepoželjnih kalorija. Osim toga, limun će doprinijeti I jačanju vašeg imunog sistema.

Jagode

Jagode će zasladiti vašu vodu, a istovremeno vam pružiti i osvježenje. Ako volite kolače, jogurte ili voćne salate od ovog voća, onda će vam se svakako svidjeti i voda sa aromom jagode. One pomažu u smanjenju rizika od srčanih oboljenja, dijabetesa, zatvora, gubitka kose, itd.. Zbog njihove obogaćenosti antioksidansima i vitaminom C, jagode usporavaju i proces starenja, odnosno nastajanje bora.

Krastavci

Krastavci su prirodno obogaćeni vodom, a sadrže vitamine B skupine, kao i antikancerogene komponente kao što je kofeinska kiselina, lutein i fisetin. Možda nikada niste ni pomislili da povrće stavite u vodu, ali postoji nekoliko vrsta koje mogu poboljšati njen okus i krastavac je jedna od njih. Izrežite nekoliko tankih kriški, stavite u vodu i priuštite sebi neobično osvježenje.