Iako priprema odreska na roštilju djeluje jednostavno, postoji nekoliko grešaka koji mnogi prave pri pripremi ovog jela.

Biranje tankih odrezaka

Odresci koji su debljine manje od 2.5 cm kuhaju se prebrzo na visokoj temperaturi . Kupite odrezak koji je debljine 4-5 cm kako bi se normaln ispekao.

„Spaljivanje“ začina

Kuhanjem na roštilju namirnice su izložene visokoj temperaturi koja spali većinu začina, uključujući i crni mljeveni biber. Ukoliko to ne volite, stavite ih na odrezak nakon što se ispeče ili ih pomiješajte s maslacem i premažite odrezak dok se hladi.

Izostavljanje soli

Postoji mit da soljenje odreska prije roštiljanja doprinosi njegovom isušivanju. Trebalo bi nekoliko dana i šolje soli da bi se to dogodilo. U razumnim količinama, sol djeluje sa proteinima i prirodnim šećerima u mesu kako bi se meso omekšalo i imalo bolji okus. Koristite kvalitetnu sol s većim kristalima, kao što je morska i utrljajte ju s obje strane u odrezak 24 sata prije pečenja.

Prženje vlažnog mesa

Uzimanje vlažnog odreska direktno iz pakovanja i stavljanje na vreo roštilj doprinijet će stvaranju pare. Vlaga na površini mesa odmah će se pretvoriti u paru i skuhati odrezak, sprečavajući ga da dobije finu smeđu boju. Papirnim ubrusom posušite meso prije nego ga stavite na roštilj.