Postoji nekoliko činjenica o hrani u svijetu, koje možda niste znali, pa vas u nastavku upoznajemo s nekim od njih.

Bacanje hrane

Oko 30 posto proizvedene hrane nikad se ne pojede. U svijetu se proizvodi dovoljno hrane da zadovolji cijeli ljudski rod, ali problem je distribucija – hrana ne dolazi uvijek do ljudi kojima je to potrebno. Na primjer, samo u jednoj američkoj četveročlanoj porodici bude bačeno 751 kilogram hrane svake godine.

Uzgoj peradi

Divlje kokoši prirodno proizvode samo oko 15 jaja godišnje, ali poljoprivrednici uzgajaju kokoši koje daju 200 ili 300 jaja godišnje.

Kvadratne lubenice

Ljudi u Japanu uzgajaju lubenice u staklenim kutijama-kockama kako bi one dobile kvadratni oblik. Ove lubenice lakše je čuvati u frižiderima, izrezati i prodati za znatno više nego obične lubenice. Sjemenke ovih lubenica i dalje rezultiraju okruglim oblicima, osim ako se i one,također, ne uzgajaju u kockama.

Konzumiranje začinjene hrane u trudnoći

Žene koje jedu jako začinjenu hranu u turdnoći i tokom dojenja stvore djeci veću otpornost na začinjenu hranu. Zbog toga mnoga mala djeca u mjestima poput Indije, Meksika i Tajlanda mogu puno lakše i bolje svariti začinjenu hranu od mnogih odraslih osoba iz drugih krajeva svijeta.