Mnogim sokovima nedostaju vlakna i proteini, ključni nutrijenti za održavanje sitosti i smanjenje tjelesne težine. Ipak, postoje neke vrste koje će vam obezbijediti sve potrebne hranjive tvari, a pritom vam pomoći da smršate. Najbolji način da povećate mogućnosti za smanjenje tjelesne težine je blendiranje zdravih sastojaka. Stavite u blender zdrave vrste voća i povrća, izmiksajte, pomiješajte s vodom i popijte. Ovako pripremljeni napitci imaju sve nutrijente koji nedostaju u prerađenim vrstama, smatraju stručnjaci.

Osvježavajući zeleni napitak

Napravite zeleni osvježavajući napitak od kelja, krastavaca, jabuka, celera i limuna. Stavite 2 lista kelja, 2,5 jabuke, pola krastavca, 2 stabljike celera, te po pola limuna i limete u sokovnik ili blender. Izmiksajte u glatku masu, pomiješajte s malo vode i popijte.

Sa peršunom i cveklom…

Peršun i cvekla djeluju kao prirodni diuretici, pomažući da se eliminiše suvišna tečnost iz tijela, tvrde stručnjaci, pa evo jedan napitak koji podrazumijeva i ove dvije vrste povrća.
Stavite u sokovnik ili blender jednu šolju kelja, 2 lista blitve, nekoliko grančica peršuna, pola manje cvekle, 125 gr ananasa, 2 zelene jabuke, malo mente i pola oguljenog limuna. Izmiksajte sve sastojke u glatku smjesu, pomiješajte s vodom i popijte.

Zdravi napitak bogat kalcijem

Tamno zeleno povrće bogato je kalcijem, koji je, smatraju eksperti, povezan sa gubitkom kilograma. Za još jedan zdravi napitak pomiješajte po 2 lista kelja i blitve, 300 gr špinata, pola krstavca, malo korjena đumbira i pola limuna. Stavite u sokovnik ili blender, izmiksajte, pomiješajte sa malo vode i popijte.