7 razloga zbog kojih biste trebali piti veću količinu vode

Vodu, kao najrasprostranjenije piće konzumirate svakodnevno, a najviše zbog suzbijanja žeđi. Neizostavan je dodatak pri kuhanju, čišćenju, ali i pri obavljanju mnogih drugih svakodnevnih aktivnosti. Svakom čovjeku se preporučuje unos 2 litra vode dnevno u organizam, a posebno osobama koje se podvrgavaju različitim dijetama za mršavljenje. U nastavku teksta vam nudimo nekoliko razloga zbog kojih piste trebali piti veću količinu vode.

Smanjuje apetit

Dokazano je da osobe koje piju više vode, manje osjećaju i potrebu za jelom, obzirom da voda smanjuje apetit i stvara osjećaj sitosti, što posebno odgovara osobama koje imaju problema sa viškom kilograma.

Doprinosi smanjenju holesterola

Voda smanjuje nivo holesterola u tijelu čovjeka, što uveliko doprinosi i skidanju viška kilograma, odnosno ubrzava proces mršavljenja.

Pomaže pri naglašavanju mišića

Ako vašim mišićima nedostaje vode, bez obzira koliko vježbate, nećete postići nikakav napredak u naglašavanju mišića. Povećajte unos ove tečnosti u organizam i vrlo brzo ćete primjetiti razliku.

Reguliše probavu

Probavni sistem čovjeka zahtjeva velike količine svježe vode da bi mogao normalno funkcionisati, pa se zbog nedovoljne konzumacije vode stvara osjećaj umora i malaksalosti.

Poboljšava funkciju jetre

Jetra prerađuje masti, što je vaoma važno kada pokušavate smanjiti vašu tjelesnu težinu. Zbog toga zahtjeva mnogo vode kako bi prerađivanje bilo uspješno, pa ako je nema dovoljno, masti će se samo gomilati.

Daje koži vlažnost, sjaj i mehkoću

Poznato je da svi super modeli piju oko 2 litra vode dnevno da bi svojoj koži osigurali hidrataciju i dobar izgled. Gubitkom kilograma, vaša koža će proći kroz mnoge faze, pri čemu će joj biti potrebno mnogo vode.

Izbacuje toksine iz tijela

Ukoliko želite da smanjite vašu tjelesnu težinu, vrlo je bitno pri tom održavati i zdravlje, a voda to najbolje radi. Odstranjuje otrove, čineći pri tom vaše tijelo čišćim i zdravijim.

Kategorije: Zdravlje

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*