Osvježavajući napitci, bogati vitaminima i mineralima učinit će da se osjećate zdravim od glave do pete, a u nastavku saznajte koje vrste će vam obezbijediti zdravstvene beneficije i osloboditi vaše tijelo otrovnih supstanci.

Borovnica i banana za mozak

Ako imate problema sa koncentracijom i ne možete da se u potpunosti fokusirate i poboljšate pamćenje, pokušajte sa ovim napitkom. Pomiješajte 200 gr borovnica, pola banane i jednu kašikicu ulja lana. Sve sastojke stavite u blender, izmiksajte, prelijte u čašu i popijte.

Papaja i breskva za probavu

Otklanjanju probavnih problema doprinijet će napitak koji možete napraviti tako što izblendirate 200 gr papaje, 200 gr breskve, pola kruške i 1 kašikicu svježeg đumbira. Po potrebi dodajte malo vode i uživajte u ovom osvježavajućem, zdravom napitku.

Bobičasto voće za kožu

Ukoliko se borite protiv akni i drugih problema koji se javljaju na koži, ovo je pravi napitak za vas, jer bobičasto voće doprinosi regeneraciji kože. U blender stavite šaku borovnica, jagoda, višanja, 1/4 papaje, 1 kašikicu sjemena lana i malo vode. Sve sastojke izmiksajte, prelijte u čašu i popijte napitak.

Grejp i listovi maslačka za jetru

Gorkastog je okusa, ali ako želite očistiti jetru od otrova, vrijedi pokušati uvrstiti ovaj napitak u ishranu. Pomiješajte jedan crveni grejp, bananu, 200 gr zelenog grožđa i 200 gr listova maslačka, izmiksajte u blenderu i detoksificirajući napitak je gotov.

Narandža i banana za krvni pritisak

Banana omogućava tijelu da se riješi suvišnog natrija i na taj način snizi krvni pritisak. Izblendirajte dvije banane sa 400 ml soka od narandže, malo meda i vanilije. Osim zdrvastvenih beneficija, ovaj napitak će vam priuštiti i pravi ugođaj za nepce.