Ječmena trava za detoksikaciju tijela

Ječam je super namirnica bogata hranjivim tvarima kao što su vitamin A, B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B6, folna kiselina, vitamin C (askorbinska kiselina), E (alfa-tokoferol) i Vitamin K. Sadrži obilje elektrolita kao što su magnezij, fosfor i kalij, te druge esencijalne minerale poput cinka, željeza i kalcija. Trava ječma je također bogat izvor snažnih antioksidanasa, esencijalnih aminokiselina i korisnih enzima. Može se konzumirati u obliku soka napravljenog iz klica trave ove žitarice ili u obliku zelenog praha, prskanjem i sušenjem trave. Obezbjeđuje nekoliko zdravstvenih koristi, a u nastavku saznajte i koje su to.

Antioksidacijska moć

Zajedno sa vitaminom E i beta karotenom, trava ječma je glavni opskrbljivač zdravog enzima superoksid dismutaza koji pomaže u neutraliziranju djelovanja oksidacijskih slobodnih radikala koji se stvaraju tokom metabolizma energije.

Ulcerozni kolitis

Trava ječma je dobra za liječenje ulceroznog kolitisa. Pomaže u ublažavanju upala i drugih simptoma povezanih sa ulceroznim kolitisom, smanjujući provokativne hemikalije u crijevima. Trava ječma također pomaže u balansiranju fluida u crijevima i eliminisanju toksina iz tijela.

Detoksikacija

Sposobnost ove trave da čisti organizam od toksina je efektivnija u eliminisanju akumuliranih štetnih teških metala, uključujući i olovo, što može uzrokovati poremećaje u ponašanju i učenju kod djece. Glavni saradnici u detoksikaciju su elementi u tragovima poput cinka, selena i bakra. Nadalje, obilje hlorofila i beta karotena u toj travi stimuliše iskorjenjivanje otpadnih materijala.

Kategorije: Zdravlje

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*