Kivi je malo, ovalno voće sa zelenkasto-smeđom, dlakavom korom koja štiti mekano, zeleno meso ispod, a bogat je izvor nekoliko važnih vitamina.

Vitamin C

Jedan kivi srednje veličine obezbjeđuje oko 95 posto preporučene dnevne količine vitamina C. Ovaj vitamin je važan antioksidans koji može zaštititi kožu i mišićne ćelije od oštećenja uzrokovanih djelovanjem slobodnih radikala. Vitamin C je neophodan i za jačanje imunog sistema.

Vitamin A

Kivi je također bogat izvor vitamina A, i jedna voćka daje oko 5 posto preporučenog dnevnog unosa ovog vitamina. Vitamin A može spriječiti kožne bolesti kao što su akne, jača imuni sistem i može pomoći u sprječavanju noćnog sljepila. Poput vitamina C, i vitamin A je antioksidans koji sprječava štetno djelovanje slobodnih radikala.

Vitamin E

I vitamin E se nalazi u kiviju, a pomaže u promicanju pravilne cirkulacije krvi, što doprinosi isporuci kisika i hranjivih tvari do organa i mišićnih tkiva. Vitamin E također može pomoći u zacjeljivanju rana i smanjenju ožiljaka. Ovaj vitamin je antioksidans koji može pomoći u prevenciji raka kože i drugih vrsta raka.