Mango je voće bogato dijetalnim vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidansima. Posljednja istraživanjima pokazuju da mango, zbog njegovih antioksidacijskih spojeva, pruža zaštitu od raka debelog crijeva, dojke, prostate, ali i leukemije.

Izvrstan je izvor vitamina A i flavonoida poput alfa i beta karotena i beta kriptoksantina. 100 gr svježeg voća obezbjeđuje 765 mg ili 25% od preporučene dnevne količine vitamina A. Zajedno, ovi spojevi su poznati po njihovim antioksidacijskim svojstvima, što se pozitivno reflektira na vid. Vitamin A je potreban i za održavanje zdrave sluznice i kože.

Potrošnjom voća prirodno bogatog karotenom zaštit ćete tijelo od raka pluća i usne šupljine.

Svježi mango je dobar izvor kalija, pa 100 gr tog voća osigurava 156 mg ovog minerala i samo 2 mg natrija. Kalij je važan sastavni dio ćelija i tjelesnih tekućina, što pomaže u kontroli broja otkucaja srca i krvnog tlaka.

Vrlo je dobar izvor vitamina B6 (piridoksin), te vitamina C i E. Konzumacija hrane bogate vitaminom C pomaže tijelu da razvije otpornost na infektivne agense i izbaci štetne radikale. Vitamin B6 ili piridoksin je potreban za proizvodnju hormona GABA u mozgu. Također, kontroliše razinu homocisteina u krvi, koji može biti štetan za krvne žile, a što može rezultirati moždanim udarom.

Nadalje, on stvara umjerene količine bakra, kofaktora za mnoge vitalne enzime, uključujući citohrom c oksidazu i superoksid dismutazu. Bakar je mineral potreban i za proizvodnju crvenih krvnih ćelija.