Spravljanje domaćih revitalizirajućih maski ne samo da je zabavno, već je i odličan način da se uštedi novac, a da ne spominjemo  činjenicu da vašoj koži pružate 100 % prirodnu njegu bez ikakvih hemikalija. Upravo zbog ovih razloga, nemojte gubiti vrijeme i odmah isprobajte jednu od maski koje vam nudimo u nastavku.

Maska od narandže

Svima je poznato da je iscijeđeni sok od narandže osvježavajući napitak veoma pogodan za zdravlje, ali da li ste znali da preostalo narandžino meso koje uglavnom nakon cijeđenja bacate možete iskoristiti kao masku za lice? Da, dobro ste pročitali, ukoliko narandžino meso pomiješate sa medom ili jogurtom, te nanesete na lice, rezultati će biti i više nego zadovoljavajući.

Od krastavaca

Osim što je pravo osvježenje u salatama, krastavac će osvježiti i vašu kožu. Izmiksajte krastavac u blenderu, dobivenu smjesu pomiješajte sa malo jogurta i dobit ćete pravu revitalizirajuću masku za vaše lice.

Voćna maska s medom

Zgnječite 3 kriške svježe papaje, 2 kriške manga i 1 krišku ananasa. Pomiješajte sa 1 kašikom meda i nanesite na lice. Ovako pripremljenu masku zadržite 15 do 20 minuta na vašem licu, a zatim toplom vodom isperite.

Od jagoda

Jagode su bogate vitaminima i čine čuda kada se pomiješaju sa medom. Uzmite 5 većih jagoda, zgnječite viljuškom i pomiješajte sa jednom ili dvije kašike meda. Pripremljenu smjesu nanesite na lice i nježno umasirajte rukama. Nakon petnaest minuta isperite masku i vaše lice će dobiti sjaj i glatkoću koju ste željeli.

Od biljnih čajeva

Biljni čajevi se, osim za piće, mogu iskoristiti i kao čudotvorna revitalizirajuća maska za lice. Sve što trebate uraditi je da skuhate biljni čaj po vašem izboru, ohladite, potopite tufere, stavite na vaše lice i zadržite nekoliko minuta. Rezultati će vrlo brzo biti vidljivi.