Koža se može njegovati na bezbroj različitih načina, uz korištenje raznovrsnih sredstava koji joj obezbjeđuju potrebne nutrijente. Ipak treba biti posebno oprezan pri njezi kože ispod očiju, jer je veoma osjetljiva i zahtjeva posebnu njegu, pa vam u nastavku objašnjavamo šta je to dobro, a šta nikako ne odgovara osjetljivoj koži ispod vaših očiju.

San

Vrlo je bitno da se brinete o vašoj koži, a san je jedan od načina. Ne samo da obnavlja energiju kože, već čini da u cjelosti izgledate bolje. Preporučuje se 8 sati sna dnevno da bi vaša koža izgledala svježe i odmorno.

Ne koristite kreme za lice

Da, dobro ste pročitali. Kada govorimo o koži ispod očiju, nikako se ne preporučuje nanošenje kreme koju stalno koristite za njegu vašeg lica. Može biti vrlo gruba, a koža oko očiju je posebno osjetljiva. Upravo zbog ovog razloga se potrudite da koristite kremu koja je namijenjena samo za ovaj dio lica.

Krastavci

Osim što su ukusni kao sastojak neke salate, krastavci su veoma povoljni i za njegu lica. Sljedeći put kada se budete odmarali i uživali u kadi uz mirisnu kupku, izrežite nekoliko kolutova svježeg krastavca i stavite na vaše oči. Učinit ćete da vaša koža i oči izgledaju veoma odmorno.

Spavajte na udobnom jastuku

Vjerovali ili ne, jastuk vam može mnogo pomoći u održavanju dobrog izgleda kože ispod vaših očiju, pa ako spavate na tvrdom i neudobnom krevetu, možda je vrijeme za promjene.

Vitamin K

Ako uzmete kremu sa vitaminom K kao sastojkom i nanesete je na kožu ispod vaših očiju, vrlo brzo ćete primijetiti razliku u izgledu vaše kože.

Bademovo ulje

I konačno, jedno od najdjelotvornijih sredstava za njegu kože ispod očiju je bademovo ulje. Ako utrljate malo bademovog ulja u kožu ispod i oko vaših očiju, obezbijedit ćete joj potrebnu nježnost i ljepotu.