Jabuke

Jabuke su dobar izvor vlakana koja doprinose zdravlju probavnog sistema i smanjenju holesterola. Studija koju je nedavno radio časopis „Apetite“ pokazala je da su žene koje su u ishranu uključivale tri jabuke ili kruške u njihovu dnevnu ishranu, gubile više na težini nego one koje su jele jednaku količinu zobenih, iako ovo voće i kolačići sadrže istu količinu prehrambenih vlakana. dijetalnih vlakana.

Bademi

Ako ste u potrazi za ukusnom podnevnom užinom, šačica badema su odlična opcija. Studija iz 2009. godine “The American Journal of Clinical Nutrition” otkrva da su žene koje su jele orašaste plodove najmanje dva puta sedmično bile uspješnije u smanjenju tjelesne težine od onih koje to nisu praktikovale. Bademi su, prema mišljenjima mnogih nutricionista među najznačajnijim orašastim plodovima.

Losos

Plodovi mora mogu biti dio zdrave prehrane, a postoje i neki dokazi da masti u hrani, kao što je losos, mogu povećati sitost. Na primjer, studija objavljena u “International Journal of Obesity” otkriva da, kada su osobe na dijeti jele losos nekoliko puta sedmično, izgubile oko dva kilograma više od onih koje nisu uključile plodove mora u njihove obroke.
I bez obzira na spomenuti sadržaj masti u lososu, relativno je niskokaloričan, a dobar je izvor i proteina.

Jaja

Ne može biti osporavana sposobnost jaja da pomognu u održavanju tjelesne težine pod kontrolom.Istraživanja su pokazala da konzumiranje jaja za doručak može pomoći da se vrlo lahko izborite sa debljanjem. Studija iz 2008. Godine objavljena u “International Journal of Obesity” otklriva da su osobe koje su jele dva jaja za doručak pet dana u sedmici, izgubile 65 posto više težine nego osobe koje su konzumirale pecivo ujutro.