Nova istraživanja ukazuju na to kako mnoge osobe koje se podvrgavaju dijetama ne konzumiraju dovoljno vode svakodnevno, pa je zbog toga njihov put do savršene linije mnogo teži. U nastavku saznajte na koje načine voda doprinosi gubitku suvišnih kilograma i postizanju vitkog izgleda.

Smanjuje apetit

Dokazano je da se kod osoba koje piju više vode rjeđe javlja osjećaj gladi, jer voda smanjuje apetit i zadržava osjećaj sitosti.

Djeluje na smanjenje holesterola

Voda ima veliki utjecaj na holesterol i smanjuje njegov nivo u tijelu. Ovo bi moglo doprinijeti bržem mršanju.

Pomaže toniranju mišića

Ako su vam mišići dehidrirali, bez obzira koliko vježbate, neće doći do njihovog toniranja. Povećajte unos vode u organizam i vrlo brzo ćete primjetiti razliku.

Održava normalnu probavu

Probavni sistem zahtjeva mnogo vode dnevno i ako vam fali ove tečnosti, osjećat ćete nadutost i umor.

Doprinosi normalnoj funkciji jetre

Jetra prerađuje masti, što je veoma važno kada pokušavate izgubiti suvišne kilograme. Da bi ova radnja bila uspješna, potrebno je mnogo vode i ako je nema dovoljno, masti će se samo gomilati.

Ispire toksine

Održivost zdravlja je veoma važna ukoliko pokušavate da smršate, a ništa ne doprinosi zdravlju kao voda. Ispire toksine, čineći tijelo zdravijim i čišćim, što je veoma važno, jer će u takvom stanju tijelo biti u mogućnosti da vrati ravnotežu i bude u formi.