Zdrava i izbalansirana ishrana je najbolji put do vitke linije, što svakakako podrazumijeva i ravan trbuh. U nastavku saznajte koji nutrijenti će vam pomoći da smanjite abdominalne masne naslage i osjećate se bolje.

Kalcij piruvat

Kalcij piruvat je supstanca koja se prirodno javlja i u tijelu nastaje tokom probave i metabolizma. Glavna uloga ovog nutrijenta je da obezbijedi ćelijama energiju i gorivo.

Kalcij piruvat se prirodno javlja u hrani kao što su crvene jabuke, crno grožđe, crno vino i sirevi, a može se uzimati i u obliku dodatka.

Da biste se oslobodili problema sa nadutošću i gasovima, pokušajte sa grickanjem sjemenki kima

Razlozi za nadutost i gasove mogu biti različiti, a sjemenke kima su djelotvorne u smanjenju ovih problema, jer pomažu dobrim bakterijama u probavnom traktu da probave i razgrade hranu, inhibirajući pri tom razvoj štetnih bakterija.

Aktivni spoj metilhidroksi kalcon polimer u cimetu čini masne ćelije receptivnijim na inzulin

Kada su ćelije više receptivne na inzulin, one dozvoljavaju inzulinu da transportuje šećer u ćelije za energiju, održavajući na taj način njegov nivo u krvotoku niskim.

Visok nivo inzulina izaziva tijelo da pohrani više masti, naročito u stomak. Zbog toga, konzumiranje začina poput cimeta koji pomaže u održavanju zdrave razine inzulina je odličan način za borbu protiv stomačnog sala.

Omega-3 namirnice smanjuju abdominalne masne naslage

Studije su pokazale da ove namirnice pomažu da se spriječi šteta na tijelu od hroničnog stresa, te povećano skladištenje masti uzrokovano povišenim nivoom kortizola.

Masna riba, kao što je losos, odličan je izvor omega-3 masnih kiselina. Biljni izvori, kao što su chia sjemenke, orasi, i laneno ulje, također su sjajan izvor ovih kiselina.