Vitka linija uz odgovarajuće namirnice

Ukoliko se ubrajate u skupinu ljudi koja veći dio dana provede za radnim stolom i računarom, a pri tom želi da ima vitku liniju, preporučujemo neke namirnice koje će vam uz laganu sportsku rekreaciju pomoći da to i ostvarite.

Svakako da je povrće najzdravija i najbolja preporuka, pa vam savjetujemo da vaš jelovnik svakodnevno sadrži neku od sljedećih povrtnih biljaka: kupus, mrkva, blitva, mahune, kelj, cvjetača, špinat, tikvice, krompir ili paradajz.

Da vaš objed ne bi bio samo povrće, svakoj od navedenih namirnica se može dodati određena količina hrane koja sadrži bjelančevine, ugljikohidrate, ali i manju količinu masti.

Osim povrća, veoma je poželjno da jedete i neke vrste svježeg voća kao što su marelica, breskva, banana i jabuka, jer svježe voće u sebi sadrži dovoljne količine vitamina A, B i C, te kalcij, fosfor i željezo kao vrlo važne minerale za vaš organizam.

Citrusno voće, paradajz i jagode su bogati vitaminom C i sadrže mnogo hranjivih tvari, a
konzumiranjem ovih vrsta voća i povrća ćete održati zdravlje vaše kože i zaštititi zube od karijesa.

Upotrebom odgovarajućih namirnica u vašoj ishrani, svakako ćete doprinijeti vašem izgledu, ali i zdravlju vašeg organizma.

Kategorije: Mršavljenje

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*