U vrelim ljetnim danima voće je najbolje osvježenje, a ove vrste će vam, osim toga, obezbijediti i nutrijente korisne za zdravlje, potrebne tokom ovog najtoplijeg perioda u godini.

Trešnje

Ukusne i osvježavajuće, trešnje su prava nutritivna bomba. Bogate su antioksidansom antocijaninom, a djelotvorne su u borbi protiv upala i ublažavanju bolova u zglobovima.
Iskoristite ih dok možete, njihova sezona je od maja do augusta, pa odmah skoknite do vaše najbliže trgovine ili u boljem slučaju, do vaše bašte i priuštite sebi ovo, za zdravlje korisno voćno osvježenje.

Borovnice

Borovnice su veliki izvor antioksidanasa koji se uspješno bore protiv različitih oboljenja, a mnoga istraživanja su pokazala da ovo voće uveliko poboljšava funkciju mozga.
Od borovnica sa jogurtom možete napraviti frape, staviti ih u tijesto za palačinke, pomiješati ih sa drugim vrstama voća u salati ili ih jednostavno jesti same.

Dinje

Šta je ljeto bez slatke, sočne dinje? Zahvaljujući visokom sadržaju vode, lubenica i dinja vam mogu pomoći da nadoknadite ovu tekućinu, a svima nam je poznato koliko je voda i hidratacija značajna za zdravlje. Izrežite ih na kockice i poslužite kao osvježavajuću voćnu salatu.

Breskve

Sočna i slatka, breskva je voće koje će vam obezbijediti kalij za ublažavanje nadutosti, vitamin C za jačanje imuniteta i zdravlje kože, te vlakna za kontrolisanje tjelesne težine, tri nutrijenta koja će vam veoma dobro doći u vrelim ljetnim danima.