Osobe koje puno rade i zbog toga sebi često uskrate vrijeme potrebno za jelo, trebale bi uvijek pri ruci imati neku grickalicu koja će im dati snagu i pomoći da bolje funkcionišu tokom radnog dana. Čak i ako ne propuštate doručak i ručak, ipak je potrebno da između ova dva obroka nešto gricnete. Kada spominjemo “grickalicu”, ne mislimo na čips ili neke čokoladice, već na hranu koja će vas zasititi, a pri tom i očuvati vaše zdravlje.

Orašaste grickalice

Vrlo je važno da grickate nešto zdravo dok ste na poslu, a orašaste grickalice odličan su izbor. Obezbijedit će vam proteine, a i vrlo lahko ih je nositi umotane u plastičnu vrećicu ili neku kutijicu koja neće zauzimati mnogo prostora u vašoj torbi ili džepu.

Jogurt

Veoma je zdrava namirnica, a obzirom da se nudi širok izbor raznovrsnih, voćnih jogurta, svakog dana sebi možete priuštiti drugu vrstu ovog ukusnog i za zdravlje povoljnog napitka.

Voće

Voće ne može nikom naškoditi, a postoji toliko vrsta da morate voljeti barem jednu, iako smo sigurni da postoji puno više vrsta voća u kojima uživate. Svaki dan ponesite drugu vrstu voća na posao i osigurajte sebi dodatne vitamine potrebne vašem zdravlju. Ako nosite narandžu na posao, predlažemo da je kod kuće izrežete na četvrtine, kako biste sebi uštedjeli vrijeme potrebno da bi se ovo voće ogulilo.

Manji sendvič sa zdravim preljevom

Zdrava užina za posao podrazumijeva namirnice koje ća vas malo zasititi i dati vam energiju potrebnu da biste bolje funkcionisali na poslu. Napravite sebi manji sendvič sa povrćem i nekim preljevom koji je puno manje kaloričan od senfa i majoneze.

Povrće

Svježa mrkva, celer, krastavci ili cherry paradajz, odlične su namirnice koje možete iskoristiti kao užinu.Vlakna koja se nalaze u povrću zasitit će vas i udaljiti od nezdravih grickalica koje sigurno čuvate u nekoj od ladica vašeg radnog stola.

Kokice

Iako se najčešće jedu u kinu ili kod kuće, prateći omiljenu seriju na televiziji, kokice su pogodne i kao namirnica koja se može grickati na poslu između glavnih obroka. Ako ih pripremite bez puno masnoće i soli, priuštit ćete vašem organizmu zdravo i ukusno zadovoljstvo.