Sok od kaktusa za jači imunitet

Zbog njegovog antioksidacijskog djelovanja sok od kaktusa doprinosi cjelokupnom zdravlju čovjeka, uključujući jačanje imuniteta i smanjenje rizika od raka. Dostupan je u obliku dodatka, a možete i svjež iskoristiti da biste napravili kašu. Procijedite sirovi plod kroz cijediljku čime ćete ukloniti vlakna i sjemenke, a zatim ga zamrznite.

Antikancerogeno djelovanje

Sok od kaktusa može pomoći u smanjenju rizika od raka, tvrdi autor studije objavljene u „Nutrition Journal“. Može se nekada iskoristiti kao prirodna alternativa za prevenciju raka, u kojoj hemijski agensi rizičnu populaciju brane od raka. Taj sok je dobra alternativa, jer može spriječiti rast ćelija raka i spori rasta tumora, stoji u studiji.

Antioksidacijsko djelovanje

Sok od kaktusa sadrži antioksidacijske karakteristike i zapravo djeluje isto kao i dodatak vitamina C u jačanju imuniteta, te oksidaciji masti koja dovodi do ateroskleroze. Njegov dodatak također može smanjiti rizik od degenerativnih bolesti povezanih sa starosti i u kojima oksidativni stres igra važnu ulogu.

Ublažavanje mahmurluka

Sok od ove biljke može spriječiti ili barem ublažiti mahmurluk. Težina mahmurluka može biti povezana sa metabolizmom alkohola, kao i sa upalom uzrokovanom nečistoćom u alkoholu. Sok smanjuje tri klasična simptoma mahmurluka: mučninu, suha usta i gubitak apetita.

Kategorije: Zdravlje

1 komentar

  1. Tanja Marđetko rekao na Oktobar 1, 2015 Komentariši

    Poštovani!
    Molim vas informaciju gdje bi mogla kupiti kaktusov sok?

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*