Zbog njegovog antioksidacijskog djelovanja sok od kaktusa doprinosi cjelokupnom zdravlju čovjeka, uključujući jačanje imuniteta i smanjenje rizika od raka. Dostupan je u obliku dodatka, a možete i svjež iskoristiti da biste napravili kašu. Procijedite sirovi plod kroz cijediljku čime ćete ukloniti vlakna i sjemenke, a zatim ga zamrznite.

Antikancerogeno djelovanje

Sok od kaktusa može pomoći u smanjenju rizika od raka, tvrdi autor studije objavljene u „Nutrition Journal“. Može se nekada iskoristiti kao prirodna alternativa za prevenciju raka, u kojoj hemijski agensi rizičnu populaciju brane od raka. Taj sok je dobra alternativa, jer može spriječiti rast ćelija raka i spori rasta tumora, stoji u studiji.

Antioksidacijsko djelovanje

Sok od kaktusa sadrži antioksidacijske karakteristike i zapravo djeluje isto kao i dodatak vitamina C u jačanju imuniteta, te oksidaciji masti koja dovodi do ateroskleroze. Njegov dodatak također može smanjiti rizik od degenerativnih bolesti povezanih sa starosti i u kojima oksidativni stres igra važnu ulogu.

Ublažavanje mahmurluka

Sok od ove biljke može spriječiti ili barem ublažiti mahmurluk. Težina mahmurluka može biti povezana sa metabolizmom alkohola, kao i sa upalom uzrokovanom nečistoćom u alkoholu. Sok smanjuje tri klasična simptoma mahmurluka: mučninu, suha usta i gubitak apetita.