Moćni antioksidans, vitamin E, štiti vaše tijelo od vanjskih toksina, a može se kupiti u obliku tableta, kapsula i ulja. Javlja se prirodno u visokim dozama u biljnim uljima, orasima i sjemenkama. Iako voće generalno nije bogato vitaminom E, ipak možete povećati unos tog vitamina uključivanjem u vašu ishranu određenih vrsta.

Avokado

Ako želite da povećate unos vitamina E u vaše tijelo jedite avokado, koji je ujedno pogodan i za vaše srce. Mononezasićene masti sadržane u avokadu pomoći će vam da smanjite i nivo holesterola u krvi.

Mango i papaja

Mango i papaja obezbjeđuju značajne količine vitamina E. Papaja 1.02 mg, dok mango prosječne veličine sadrži 2.32 mg vitamina E po jednoj šolji.

Mango ima visoke koncentracije luteina i zeaksantina, dva antioksidansa koja pomažu u borbi protiv makularne degeneracije, oštećenja očiju koje se javlja starenjem.

Bobičasto voće

Trešnje, jagode, borovnice, maline i kupine sadrže vitamin E. Kupine su nesporno prvak bobičastog voća po sadržaju vitamina E. Borovnice i maline sadrže oko 0,84 mg i 1.07mg po šolji, jagode 0,42 mg, a trešnje 0,10 mg vitamina E po šolji.