Različite vrste voća bogate su i različitim nutrijentima koji uveliko doprinose jačanju imuniteta i sprječavaju nastajanje tjelesnih oboljenja.

Jabuke

Jabuke su odličan izvor antioksidanasa, sadrže flavonoide koji štite jetru, djeluju antikancerogeno i antibakterijski. Konzumiranjem jedne jabuke dnevno doprinijet ćete jačanju imuniteta, ali i regulaciji tjelesne težine, jer ova vrsta voća spada u grupu niskokaloričnih.

Papaja

Zbog velike koncentracije vitamina C i E, papaja je djelotvorna u sprječavanju tjelesnih upala i ublažavanju simptoma astme. U sastavu sadrži i enzime koji su bitni za probavu, posebno kada su u pitanju proteini.

Brusnice

Brusnice su iznimno bogate antioksidansima koji sprječavaju štetno djelovanje slobodnih radikala u tijelu.Jedna čaša brusnica sadrži čak 5 puta više antioksidanasa od jednake količine brokule. Prirodni su probiotik, što znači da održavaju stabilnu razinu bakterijskih kultura u probavnom traktu, štiteći ga od različitih oboljenja.

Grejp

Grejp je bogat vitaminom C koji doprinosi jačanju imuniteta, reguliše holesterol, a zbog sadržaja vlakana djelotvoran je pri ublažavanju i sprječavanju probavnih problema.

Banane

Banane su bogate vitaminom B6, doprinose smanjenju masnoće, depresije, stresa i nesanice. Zbog svoje obogaćenosti kalijem, djelotvorne su u prevenciji bolesti srca i regulisanju krvnog pritiska.