Ukoliko želite da tokom ljeta zadržite vitku liniju, a da pri tom ne ugrozite vaše zdravlje, veoma je važno da budete pažljivi pri odabiru hrane koju konzumirate. Namirnice koje navodimo u nastavku, obezbijedit će vam korisne nutrijente, osjećaj sitosti, ali i potrebno osvježenje.

Lubenica

Lubenica je prava ljetna namirnica. Bogata je vitaminima, slatka i sočna, što je čini idealnim osvježenjem za nepce u vrelim ljetnim danima.

Banane

Stavite nekoliko banana u zamrzivač, te ih iskoristite kao sladoled i ukusno ljetno osvježenje. Banane su bogate kalijem, ali i mnogim drugim nutrijentima pogodnim za zdravlje.

Mrkva

Zdravstvene prednosti mrkve svima su poznate, pa se zbog toga uvijek nalazi na listi namirnica koje se svakodnevno preporučuju. Mrkvu možete uvijek iskoristiti kao grickalicu koja će vam pružiti osjećaj sitosti između obroka, ali i priuštiti mnogo korisnih nutrijenata.

Nemasni jogurt i med

Umjesto nekoliko kockica čokolade ili kaloričnih bombona, opredijelite se za čašu nemasnog jogurta sa medom. Ukusna i zdrava kombinacija.

Kokice

Na kokice vas ne moramo ni podsjećati, jer su vam vjerovatno uobičajena vrsta grickalica u kojoj uživate dok gledate film ili neku od vaših omiljenih televizijskih emisija. Ukoliko pravite kokice u vašem domu, upotrijebite što manje soli i masnoće pri pripremi.