Čokoladna torta sa suhim voćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 2 minutaPriprema: 30 minuta
Čokoladna torta sa suhim voćem

Sastojci

Maslac:
200 grama
Smeđi šćer:
200 grama
Tamna čokolada:
100 grama
Brandy:
75 mililitara
Ekstarkt vanilije:
1 kašičica
Grožđice:
250 grama
Ribizle:
250 grama
Brašno:
200 grama
Prašak za pecivo:
1/2 pakovanja
Mljeveni badem:
100 grama
Kakao:
3 kašike
Jaja:
3 komada
Suhe brusnice:
100 grama
Suhe višnje:
100 grama
Miješano kandirano voće:
100 grama

Instrukcije

  1. Stavite maslac, šećer, čokoladu, brendi i suho voće u veću posudu.

  2. Stavite na umjerenu vatru i zadržite dok se sve ne istopi, uz povremeno miješanje.

  3. Dublji okrugli pleh dimenzija 20 cm obložite papirom za pečenje.

  4. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, bademe, prašak za pecivo i kakao.

  5. Jaja umutite, p aih prelijte u smjesu od čokolade i suhog voća koju ste prethodno blago ohladili, a zatim dodajte i mješavinu brašna i mljevenih badema.

  6. Izjednačite smjesu, pa prelijte u pleh.

  7. Pecite 1.5 h na 150 °C.

  8. Po želji tortu možete dekorisati preljevom ili šlag kremom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.