Curry govedina s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 55 minutaPriprema: 5 minuta
Curry govedina s gljivama

Sastojci

Govedina:
450 grama
Ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Curry u prahu:
2 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Chilli u prahu:
13/100 kašičice
Zelena paprika:
1 komad
Goveđa supa:
1 šolja
Umak od soje:
1 kašika
Gljive:
200 grama
Kukuruzni škrob:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi, dodajte meso i pecite dok ne dobije smeđu boju, s obje strane. Izvadite meso i ostavite sa strane.

  2. Kombinirajte curry, crveni luk, bijeli luk, chilli u prahu i zelenu papriku. Dodajte u tavu i dinstajte uz konstantno miješanje dok luk ne omekša.

  3. Vratite meso a zatim umiješajte supu, umak od soje i gljive.

  4. Poklopite i kuhajte 40 minuta ili dok meso ne omekša.

  5. Pomiješajte kukuruzni škrob sa 1/4 šolje vode pa dodajte u kuhanu govedinu.

  6. Skinite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.