Govedina u sosu od gljiva

Služi: 1 osobuKuhanje: 2 minutaPriprema: 25 minuta
Govedina u sosu od gljiva

Sastojci

Maslinovo ulje:
5/2 kasika
Govedina:
3/2 kilogram
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Voda:
200 mililitara
Goveđi temeljac:
125 mililitara
Gljive:
400 grama
Tomato sos:
1 kašika

Instrukcije

  1. U težoj šerpi na zagrijanom ulju propržite crveni luk, dodajte govedinu, p aju pržite dok ne dobije smeđu boju.

  2. Dodajte vodu, pa kada smjesa proključa umiješajte goveđi temeljac i paradajz sos.

  3. Nakon što ponovo proključa smjesa smanjite temperaturu.

  4. Poklopite posudu i ostavite da smjesa krčka 1h i 15 minuta.

  5. Dodajte gljive, sol i biber, pa u poklopljenoj posudi kuhajte još 30 minuta.

  6. Poslužite uz pire ili mahune.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.