Govedina u sojinom umaku s brokulama

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Govedina u sojinom umaku s brokulama

Sastojci

Ulje:
1 kašika
Govedina:
450 grama
Brokule:
3 šolje
Voda:
1/4 šolje
Peršun:
1 kašika
Crvena paprika:
1 kašičica
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Kečap:
1/4 šolje
Voda:
1/4 šolje
Umak od soje:
2 kašike
Kukuruzni škrob:
3/2 kasicica
Mljeveni đumbir:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi pa dodajte narezani odrezak i pržite dok meso ne bude pečeno. Skinite s vatre i ostavite na stranu.

  2. U drugu tavu dodajte brokule, 1/4 šolje vode, peršun, papriku i bijeli luk u prahu. Poklopite i kuhajte 5 minuta.

  3. Pomiješajte u manjoj posudi preostalu vodu sa kečapom, umakom od soje, kukuruznim škrobom i đumbirom.

  4. Dodajte smjesu s kečapom u tavu s mesom, vratite na toplotu i dovedite do ključanja. Kuhajte 5 minuta ili dok se umak ne zgusne.

  5. Skinite i poslužite uz kuhane brokule.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.