Krem supa od gljiva

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Krem supa od gljiva

Sastojci

Gljive:
500 grama
Sok od limuna:
1 kašika
Maslo:
1 kašika
Crveni luk:
2 kašike
Lovorov list:
1/2 lista
Timijan:
1 kašika
Sol:
1 kašičica
Mljeveni biber:
1/2 kašičice
Vrhnje za kuhanje:
2 šoljice
Pileća osnova:
3/2 soljica
Kukuruzni škrob:
1 kašičica
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. U mašini za mljevenje dodajte gljive i limun pa grubo sameljite.

  2. U tavi rastopite maslo pa dodajte luk. Neka pirja na laganoj vatri.

  3. Zatim dodajte gljive, timijan i lovorov list. Kuhajte 15 minuta ili dok nestane tekućina iz gljiva

  4. Začinite sa soli i biberom a zatim dodajte vrhnje i pileću osnovu.

  5. Dovedite do ključanja.

  6. Smanjite temperaturu i ostavite da se kuha 20 minuta.

  7. Dodajte škrob i kuhajte još 10 minuta uz konstantno miješanje.

  8. Skinite, pospite peršunom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.