Musaka od crvenih, pohovanih paprika

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 30 minuta
Musaka od crvenih, pohovanih paprika

Sastojci

Crvene paprike:
1 kilogram
Mljeveno juneće meso:
300 grama
Jaja:
2 komada
Crni luk:
1 glavica
Mrkve:
1 komad
Začini:
Po želji
Peršun:
Po želji
Pavlaka:
1 šolja

Instrukcije

  1. Ovaj recept je djelo naseg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje - besplatno je.

  2. Paprike oprati, posušiti, valjati prvo u brašno, jaje, brašno i pržiti.

  3. Polovinu pohovanih paprika redati u pouljenu tepsiju, preko staviti fil od mesa sa lukom i začinima koje treba upržiti, dodati nasjeckanu mrkvu i peršun.

  4. Po filu redati drugi dio paprika.

  5. Prekriti tepsiju folijom i staviti da se peče oko 20 do 25 minuta na srednjoj temperaturi.

  6. Kad je gotovo, skinuti foliju i zaliti s umućenom pavlakom u koju je dodano 1 jaje.

  7. Vratiti u rernu da se dopeče i zaljev porumeni.

  8. Prijatno :)!

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.