Odrezak s octom, paradajzom, bosiljkom i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 15 minuta
Odrezak s octom, paradajzom, bosiljkom i sirom

Sastojci

Goveđi odrezak:
4 komada
Paradajz:
6 komada
Bosiljak:
1/4 šoljice
Kopar:
2 kašičice
Feta sir:
175 grama
Bijeli luk:
4 komada
Vinski ocat:
1 kašika
Maslinovo ulje:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Maslinovo ulje u spreju:
Po želji

Instrukcije

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 200 ° C. Obložite tepsiju folijom, stavite paradajz i pecite.

  2. Pospite koprom a zatim dodajte bijeli luk i izmrvljeni sir.

  3. Dodajte pola šolice ulja i začinite sa soli i biberom. Pecite 15 minuta ili dok paradajz ne omekša.

  4. Skinite i ostavite sa strane.

  5. Stavite odrezke u nemetalnu zdjelu, dodajte preostalo ulje, vinski ocat i začinite sa soli i biberom. Prekrijte i ostavite u frižider 5 minuta.

  6. Zagrijte grill tavu na većoj temperaturi. Pecite odrezke 4 minute sa svake strane ili po svom ukusu.

  7. Poslužite odrezke s pečenim paradajzom, koprom, bijelim lukom i izmrvljenim sirom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.