Pita od tikvica i sira

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 30 minuta
Pita od tikvica i sira

Sastojci

Svježi sir:
1 kilogram
Jaja:
3 komada
Jufke:
1 kilogram
Tikvice:
1 komad
Pavlaka:
350 mililitara
Mlijeko:
100 mililitara
Ulje:
4 kašike
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. Tikvicu oguliti, izrendati, posoliti, ostaviti da ispusti tečnost, pa je iscijediti.

  2. U posebnoj posudi prvo izmiješati pavlaku, sir i jaja, zatim dodati malo soli i iscijeđenu tikvicu, pa sve promiješati.

  3. U pleh premazan uljem staviti jednu jufku, premazati je mješavinom mlijeka i ulja, zatim staviti drugu jufku, također je premazati mješavinom, pa filom i preklopiti trećom jufkom.

  4. Postupak nastaviti do isteka materijala.

  5. Posljednju jufku premazati mješavinom ulja i mlijeka, pa pitu peći 40 minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.