Rolada od jabuka i brusnica

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Rolada od jabuka i brusnica

Sastojci

Jabuke:
4 komada
Lima:
1/2 komada
Maslac:
80 grama
Nasjeckani orasi:
150 grama
Mljeveni cimet:
Po želji
Smeđi šećer:
150 grama
Šećer u prahu:
60 grama
Suhe brusnice:
3 kašike
Jufke:
4 komada

Instrukcije

  1. Jabuke oguliti, tanko izrezati, pa staviti u zdjelu sa hladnom vodom i iscijeđenim sokom od ½ limuna kako ne bi potamnile.

  2. Pomiješati orahe, cimet i smeđi šećer u posebnoj posudi.

  3. Na kuhinjski ubrus staviti jednu jufku, premazati je istopljenim maslacem, posuti 1/3 mješavine oraha, cimeta i smeđeg šećera, pa preklopiti drugom jufkom.

  4. Postupak ponavljati do četvrte jufke na koju je potrebno staviti iscijeđene jabuke posute šećerom u prahu i suhim brusnicama.

  5. Filovane jufke urolati, staviti u pleh za pečenje premazan uljem i roladu peći 20 minuta na 180 °C.

  6. Poslužiti sa sladoledom od vanilije.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.