Sogan dolma

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
90 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
 
1 kg glavica crvenog luka, većih
 
400 g mljevenog mesa
 
100 g riže
 
50 g celera
 
2 dl pavlake
 
sok od 1 limuna
 
1 mrkva, isjeckana
 
sol
 
biber
 
aleva paprika
Sogan dolma
  1. Očistite luk i zasijecite svaku glavicu pri vrhu. Stavite u lonac i kuhajte nekoliko minuta.
  2. Izvadite, iscijedite i ostavite da se ohladi.
  3. U međuvremenu dodajte meso, mrkvu, celer, rižu, sol, biber u zdjelu i dobro izmiješajte.
  4. Napravljenom smjesom punite lukove.
  5. Prvi sloj luka bacite, srednji koristite kao podlogu a ostatak punite.
  6. Složite napunjene lukove u lonac i pospite alevom paprikom.
  7. Pomastite i zalijte mlakom vodom.
  8. Kuhajte na većoj temperaturi a kasnije smanjite temperaturu.
  9. Prilikom serivranja pospite s sokom od limuna ili pavlakom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*