Štrudla od jabuka i višanja

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 20 minuta
Štrudla od jabuka i višanja

Sastojci

Jabuke:
3 komada
Višnje:
680 grama
Šećer:
120 grama
Sok od limuna:
2 kašike
Cimet:
1 kašika
Jufke:
10 komada
Maslac:
60 grama
Mljeveni bademi:
100 grama

Instrukcije

  1. Pomiješajte jabuke, višnje, 100 gr šećera u prahu, limunov sok i cimet.

  2. Ostavite 2 h da smjesa odstoji, a zatim procijedite.

  3. Pleh za pečenje premažite maslacem, pa stavite jednu jufku.

  4. Jufku također premažite maslacem, pa stavite drugu.

  5. Postupak ponovite dok ne iskoristite sve jufke.

  6. Posljednju jufku koju ste premazali maslacem pospite mljevenim bademima, a zatim uzduž, uz jedan rub jufke stavite fil od jabuka i višanja.

  7. Urolajte, pa roladu premažite maslacem.

  8. Pecite 25 minuta na 180 °C, pospite šećerom u prahu i po želji poslužite sa šlagom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.