Turski sufle

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 20 minuta
Turski sufle

Sastojci

Margarin:
65 grama
Brašno:
3 kašike
Šećer:
4 kašike
Mlijeko:
1/2 litra
Jaja:
4 komada
Kakao:
Po želji
Vanilija:
1/2 pakovanja

Instrukcije

  1. Stavite ulje u šerpu da se zagrije, dodajte brašno i pržite dok ne dobije zlatnu boju.

  2. Nakon toga dodajte toplo mlijeko i šećer, pa kuhajte uz konstantno miješanje nekoliko minuta.

  3. Skinite s vatre, pa ohladite.

  4. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, pa žumanjke dodajte u šerpu s mlijekom.

  5. Umiješajte kakao i vaniliju.

  6. Umutite bjelanjke, pa ih dodajte u ovu smjesu.

  7. Prelijte smjesu u posudu premazanu maslacem i pecite 25 minuta na 200 °C.

  8. Kada se ispeče pospite šećerom u prahu, pa poslužite uz omiljenu kremu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.