Voćna torta sa okusom ananasa i banane

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Voćna torta sa okusom ananasa i banane

Sastojci

Brašno:
800 grama
Prašak za pecivo:
1 pakovanje
Šećer:
400 grama
Ulje:
100 mililitara
Pekan orasi:
100 grama
Banane:
2 komada
Kompot od ananasa:
250 mililitara
Ekstarkt vanilije:
1 kašičica
Jaja:
4 komada
Cimet:
1 kašičica

Instrukcije

  1. U većoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo, šećer, ulje, orahe pekane, banane, kompot sa komadićima ananasa, vaniliju, cimet i jaja.

  2. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

  3. Podijelite smjesu na tri jednaka dijela, a zatim ju stavite u tri manja okrugla kalupa.

  4. Pecite u rerni na 160 °C 25-30 minuta.

  5. U međuvremenu pripremite fil.

  6. U zdjelu stavite šećer, krem sir, maslac, vaniliju i jednu kašiku mlijeka, pa mutite mikserom dok ne dobijete glatku smjesu (po potrebi dodajte još mlijeka).

  7. Kada se kore potpuno ohlade, svaku koru redajte jednu na drugu, a između njih premažite po ¼ pripremljenog fila, ostavljajući dovoljno fila da premažete cijelu tortu.

  8. Izmrvljene orahe pekane pospite preko cijele torte.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.