Zapečene gljive

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 20 minuta
Zapečene gljive

Sastojci

Dvopek:
100 grama
Jaja:
3 komada
Mlijeko:
470 mililitara
Maslac:
50 grama
Gljive:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica

Instrukcije

  1. Dvopek izmrviti i potopiti u mlijeko, pa dodati dobro umućena jaja.

  2. Na istopljenom maslacu, u tavi, propržiti crveni luk.

  3. Dodati očišćene i oprane gljive, pržiti ih 10 minuta, pa ih staviti u smjesu od mlijeka.

  4. Dodati biber i sol, pa sve izmiješati.

  5. U pleh za pečenje premazan uljem preliti pripremljenu smjesu i peći 60 minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.