Zapečeni pileći fileti u saftu

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 4 minuta
Zapečeni pileći fileti u saftu

Sastojci

Konzervisana krem pileća supa:
300 mililitara
Konzervisana krem supa od gljiva:
300 mililitara
Vrhnje:
2 šolje
Bijelo vino:
3/4 šolje
Crveni luk:
1/2 glavice
Gljive:
1 šolja
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Pileći fileti:
6 komada
Peršun:
Po želji
Kuhana riža:
Po želji

Instrukcije

  1. U posudu za pečenje dodajte supe, kiselo vrhnje, vino, luk, gljive i začine.

  2. Poredajte piletinu po vrhu pa stavite u pećnicu.

  3. Pecite 60 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  4. Izvadite iz pećnice, pospite peršunom i poslužite uz rižu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.