![Različite vrste brašna i njihove namjene Različite vrste brašna i njihove namjene](https://cdn.kuhar.ba/wp-content/uploads/2015/05/brasno.jpg)
Različite vrste brašna i njihove namjene
U kuhanju se uglavnom koristi brašno od pšenice, iako se može mljeti od kukuruza, riže, orašastih plodova, mahunarki, pa čak […]
![Komorač je bogat izvor vlakana i vitamina C Komorač je bogat izvor vlakana i vitamina C](https://cdn.kuhar.ba/wp-content/uploads/2015/03/komorac.jpg)
Komorač je bogat izvor vlakana i vitamina C
Komorač je biljka koja se sastoji od glavice sa nekoliko stabljiki, listova i malih sjemenki. Glavica je obično bijele ili […]
![Zdravstvene karakteristike soja sosa i kečapa Zdravstvene karakteristike soja sosa i kečapa](https://cdn.kuhar.ba/wp-content/uploads/2014/09/kecap.jpg)
Zdravstvene karakteristike soja sosa i kečapa
Soja sos i kečap vrlo često su neizostavni dodaci različitim jelima, a njihov dobar okus je dovoljan razlog za to. […]
![Deset tajni o čiliju Deset tajni o čiliju](https://cdn.kuhar.ba/wp-content/uploads/2014/08/cili.jpg)
Deset tajni o čiliju
Čili je sastojak koji hrani daje ljut, ali poseban okus, ne ostavljajući nikog ravnodušnim. Kada jedemo čili, naše tijelo oslobađa […]
![Vrste sosova za tjesteninu Vrste sosova za tjesteninu](https://cdn.kuhar.ba/wp-content/uploads/2014/03/pasta-sos.jpg)
Vrste sosova za tjesteninu
Blagi okus tjestenine čini ovo jelo vrlo prilagodljivim, pa ju možete miješati sa sastojcima različitih okusa. Ipak, tekstura tjestenine određuje […]
![Aromatični gurmanski začini Aromatični gurmanski začini](https://cdn.kuhar.ba/wp-content/uploads/2014/03/za%C4%8Dini.jpg)
Aromatični gurmanski začini
Jela nikako ne mogu biti dovoljno ukusna ako u njih ne dodate neki od, vama omiljenih začina. Zbog okusa i […]
![Tikva- bogat izvor korisnih nutrijenata Tikva- bogat izvor korisnih nutrijenata](https://cdn.kuhar.ba/wp-content/uploads/2013/10/tk.jpg)
Tikva- bogat izvor korisnih nutrijenata
Tikva je nadaleko poznato i uzgajano povrće, vrlo bogato korisnim nutrijentima. Boja tikve generalno varira između žute i narandžaste, iako […]
![Mango Mango](https://cdn.kuhar.ba/wp-content/uploads/2013/09/mango.jpg)
Mango
Mango je voće jedinstvenog okusa, veoma bogato korisnim nutrijentima. Uzgaja se u mnogim područjima Indije, a distribuira na kontinente širom […]
![Brazilski orah Brazilski orah](https://cdn.kuhar.ba/wp-content/uploads/2013/09/brazil.jpg)
Brazilski orah
Stablo brazilskog oraha raste u šumskim područjima Brazila, Bolivije i Perua. To je jedno od najdugovječnijih i najviših stabala koje […]
![4 vrste octa koje možete koristiti u kuhinji 4 vrste octa koje možete koristiti u kuhinji](https://cdn.kuhar.ba/wp-content/uploads/2013/08/ocat.jpg)
4 vrste octa koje možete koristiti u kuhinji
Ocat ili sirće, jedan je od važnijih sastojaka u mnogim svjetskim kuhinjama, uključujući veći dio Evrope, Bliskog istoka, ali i […]
![Sjemenke tikve Sjemenke tikve](https://cdn.kuhar.ba/wp-content/uploads/2013/07/pump.jpg)
Sjemenke tikve
Sjemenke tikve su bogat izvor, za zdravlje korisnih vitamina, minerala, antioksidanasa, vlakana i veoma važnih esencijalnih aminokiselina triptofan i glutamat. […]
![Estragon Estragon](https://cdn.kuhar.ba/wp-content/uploads/2013/07/estragon.jpg)
Estragon
Estragon je ukusna, zelena biljka s dugim, tankim listovima, najčešće korištena u francuskoj kuhinji. Odličan u kombinaciji sa piletinom, jajima […]